Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2007 14:14 - Българина пак се застрахова в последния момент - преди да пътува по Великден
Автор: zastrahovki Категория: Бизнес   
Прочетен: 1360 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.07.2008 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчерашния ден беше пиков за продажбата на застраховка Гражданска отговорност в София, като броя на сключените полици беше над 10 пъти повече от обемите в понеделник, вторник или сряда, казаха за Zastrahovki.blog.bg източници от застрахователните офиси.

Причината за засилената активност, е че много водачи ще пътуват в провинцията и се виждат принудени да имат гражданска отговорност. Застраховката е задължителна но мнозина вярват, че няма да ги застигне глобата от няколкостотин лева тъй като карат само в квартала или почти не карат или защото ще бутнат 5 лв. рушвет на полицая или пък полицая ще ги пусне просто така. Жалко наистина че българските полицаи са толкова добри, от това страда дисциплината на пътя, което не е добре за никого.

Глобата за шофиране без гражданска отговорност е между 100 и 1000 лв.

След като водач е пътувал без задължителната Гражданска отговорност, му се взима талона (реално не трябва да кара колата) и талона му се връща едва след като представи сключена полица. Глобите са доста по-високи от цената за гражданска отговорност, която в момента с покритие за България се продава на цени между 99 и 150 лв. за автомобилите до 1800 куб. см.


Тагове:   Великден,   момент,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив